m-szczapki to warstwa środkowa z m-beczek, czyli tak zwana warstwa czerwona, choć koloru takiego nie ma, chodzi o coś innego. W warstwie tej jest najwiecej fajnych smaków. Chodzi o to byście ich nie palili, nie piekli, wrzucajcie do alkoholu tak jak są przygotowane na surowo. One wyglądają na surowe, ale zapewniam was, że surowe one nie są. Później jak potrzymacie w jakimś alkoholu i zobaczycie jakie smaki daje warstwa czerwona, to możecie je obrabiać temperaturą, ale wcześniej ich nie psujcie. Zwęglona warstwa w tym przypadku nie jest do niczego potrzebna, ponieważ wasze destylaty po destylacji są czystsze niż destylaty komercyjne, które mają około 68%, gdzie warstwa węglowa jest niezbędna. Spróbujcie wpierw tak jak wam przygotowaliśmy czyli na styl walijski. Beczki z których pochodzą klepki są z dębu francuskiego po winach hiszpańskich.
There are currently no product reviews.
Write ReviewThe owner of the online store does not guarantee that the published opinions come from consumers who have used or purchased a given product.
Szczapki dębowe (Piece of oak steve) 0,5 kg |